زندگی نامه یا بیو گرافی چیست؟
انواع زندگی نامه
وقتی یک نویسنده اقدام به نوشتن شرحی دقیق از زندگی یک شخصیت مهم می کند و تمامی اطلاعات بیوگرافی وی مانند زمان و مکان تولد، محل زندگی، تحصیلات، علایق و به ویژه دستاوردهای ور را به تحریر در می آورد اصطلاحا به اثر وی زندگی نامه گفته می شود. زندگی نامه ها معمولا روایتی داستان گونه دارند بنابراین در یک تعریف دقیق باید گفت زندگی نامه ها گزارش زندگی افراد نیستند بلکه روایت گر زندگی وی هستند.
به طور کلی زندگی نامه یا بیو گرافی افراد به سه دسته اصلی تقسیم می شوند:
زندگی نامه های جهانی: این نوع زندگی نامه ها مربوط به مشاهیری هستند که بدون محدودیت منطقه ای یا کشوری نوشته می شوند و در عرصه جهانی مخاطبین و خوانند گان زیادی دارند
زندگی نامه های ناحیه ای: این آثار دربردارنده اطلاعات و دستاورد های زندگی بزرگانی هستند که در ناحیه ای خاص می زیسته اند بدون اینکه محدودیت شغلی و یا حرفه ای در میان باشد.
زندگی نامه های شغلی یا حرفه ای: همانطور که از نام این آثار بر می آید، این نوع زندگی نامه ها درباره افرادی هستند که به حرفه خاصی اشتغال داشته اند مانند پزشکان نامی کشور
پر ماجرا بودن زندگی یک شخص و فراز و نشیب هایی که در زندگی با آن روبرو بوده است گاهی انگیزه لازم را در نویسنده ایجاد می کند تا به نوشتن زندگی وی ترغیب شود. به این ترتیب داستان زندگی واقعی یک شخص به همراه تجربیات ارزشمند وی به رشته تحریر در می آید و در قالب یک کتاب داستانی به اشتراک گذاشته می شود. همیشه لازم نیست افراد همه شرایط را به طور عملی تجربه کنند تا از آن درس بگیرند گاهی با خواندن سرگذشت افراد موفق و مشاهیر می توان تجارب زیادی کسب کرد و به نتایج ارزشمندی دست یافت
یکی دیگر از دلایل و اهداف نوشتن زندگی نامه ها این است که مولف می خواهد به رفع ابهام درباره یک شخصیت مشهور بپردازد. به عبارت ساده تر گاهی درباره مشاهیر و یا افراد موفق، اطلاعاتی غلط منتشر می شود که می تواند اذهان عمومی را مشوش سازد بدین ترتیب با نوشتن زندگی نامه فرد و روشن سازی مواضع فکری و سبک زندگی وی، ابهامات برطرف خواهند شد.
نکات ضرورتی در هنگام نوشتن زندگی نامه
نکته: در نوشتن زندگی نامه محدودیتی برای بیان نظر و احساسات شما وجود ندارد. اگر درباره یک اتفاق احساس خاصی دارید می توانید آن را در ضمن داستان بیاورید.
زندگی نامه نیز مانند دیگر موضوعات جمع آوری شده در قالب یک کتاب می بایست مراحل خاصی را به جهت چاپ پشت سر بگذارد. این مراحل در مورد چاپ انواع کتاب ها مشترک می باشد.
دریافت شابک
دریافت فیپا
اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
اعلام وصول
اگر تمایل دارید صفر تاصد چاپ کتاب یا زندگی نامه را به شما آموزش دهیم کلیک کنید!